Tatarskie jaja

Połączenie jaj z sosem tatarskim to idealne danie na Wielkanocny stół. Tatarskie jaja to propozycja dla całej rodziny. Odmień swój stół wielkanocny niecodziennym przepisem.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Tatarskie jaja

Czas przyrządzania: 15 minutes
Czas Gotowania: 15 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Bez Mięsa, Śniadanie, Wielkanoc
Kuchnia: Polska
Hasła: śniadanie wielkanocne, Święta
Porcje: 4 osoby
Koszt: 20 zł

SKŁADNIKI

  • 10 sztuk Jaj od szczęśliwych kur
  • 1 pęczek koperek

Sos Tatarski

  • ¼ sztuki cebula czerwona
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 1 pęczek koperek
  • 2 łyżki grzyby marynowane
  • 1 łyżka musztarda
  • ½ łyżka octu z białego wina
  • 200 ml majonezu
  • ½ sztuka cytryna
  • Sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Jaja ugotuj tak, jak lubisz najbardziej – idealne będą półmiękkie, kiedy żółtko jeszcze do końca się nie ścięło. Ugotowane jaja obierz i przekrój na pół, ułóż na półmisku.
  • Sos tatarski przygotuj następująco: Ogórek konserwowy, szczypior, grzyby, natkę pietruszki oraz cebulę dokładnie posiekaj i przełóż do miski. Dodaj majonez, sok z cytryny, cukier oraz dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  • Sos tatarski wyłóż na jaja, następnie udekoruj szczypiorem i świeżym koprem.
  • Smacznego!
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Jeżeli Tatarskie jaja zostały przez Ciebie wykonane, koniecznie podziel się z innymi swoją opinią ;D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..