Pasta z Tuńczyka

Pasta z Tuńczyka

Czas przyrządzania: 10 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: pasta na kanapki, pasta z tuńczyka, Ryba, Wege
Kuchnia: Polska
Hasła: pasta z tuńczyka, ryba, tuńczyk, wege
Porcje: 4 osoby
Kalorie na przepis: 216kcal
Koszt: 15 zł

SKŁADNIKI

  • 4 sztuki Jaj od szczęśliwych kur
  • 1 puszka tuńczyk w oliwie
  • 1/2 puszki słodkiej kukurydzy
  • 1/2 sztuki Cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki Majonezu
  • Sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, posikaj w kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj tuńczyka z odrobiną oliwy w której się znajdował, poszatkowaną w drobną kostkę cebulę oraz majonez. Za pomocą widelca połącz ze sobą składniki w jedną pastę. Na samym końcu dodaj kukurydzę i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj.
Wartości odżywcze
Pasta z Tuńczyka
Na 1 porcję przypada
Kalorie 216 Kalorie z tłuszczów 99
% zalecanego dziennego spożycia*
Tłuszcze 11g17%
Tłuszcze nasycone 3g19%
Cholesterol 233mg78%
Sód 269mg12%
Potas 241mg7%
Węglowodany 6g2%
Błonnik 1g4%
Cukier 1g1%
Białko 23g46%
Witamina A 428IU9%
Witamina C 1mg1%
Wapń 40mg4%
Żelazo 2mg11%
* Dzienne zalecane spożycie wyrażone w procentach dotyczy osób dorosłych i jest oparte na diecie uwzględniającej zapotrzebowanie kaloryczne równe 2000 kalorii/dziennie. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne wartości odżywcze może być mniejsze lub większe w zależności od indywidualnych potrzeb.
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..