Oliwa ziołowa mrożona

Jeżeli masz oliwę, której termin ważności zbliża się do końca to mam dla Ciebie genialny sposób na przedłużenie jej życia (oliwa ziołowa mrożona). W ten sam sposób, możesz podczas końca lata zachować świeżość ziół, które uzbierałeś.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Oliwa ziołowa mrożona

Czas przyrządzania: 5 minutes
Czas Gotowania: 5 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Bez Mięsa, Boże Narodzenie, chilli, ciasta, Danie Główne, Dodatki, Drugi dzień świąt, kolacja, Obiad, oliwa, oliwa chilli, Przekąski, Przystawka, pyszne śniadanie, Śniadanie, Święta Bożego Narodzenia, szybkie śniadanie, vege, Wege, Wielkanoc
Kuchnia: Włoska
Hasła: dodatek, impreza, oliwa, śniadanie, szybkie śniadanie, wigilia, włoskie
Porcje: 4 osoby
Koszt: 15 zł

SKŁADNIKI

  • 300 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub oleju słonecznikowego
  • 1 pęczek Oregano suszonego
  • 1 pęczek tymianku
  • 1 pęczek rozmarynu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Do silikonowego pojemnika do lodu włóż ulubione zioła. Następnie zalej oliwą i przełóż do zamrażarki. Oczywiście w skutek mrożenia oliwa straci część swoich właściwości, ale jest to lepsze rozwiązanie niż wyrzucanie oliwy, której termin ważności upływa.
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..