Oliwa z Czosnkowa

Oliwa Czosnkowa jest jak połączenie dwóch idealnie pasujących do siebie połówek. Najlepszej jakości oliwa z oliwek z naszym Polskim najwyższej jakości czosnkiem. Idealna do pieczywa, jako sos do sałatek czy do pizzy.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Oliwa z Czosnkowa

Czas przyrządzania: 5 minutes
Czas Gotowania: 5 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Bez Mięsa, Boże Narodzenie, chilli, ciasta, Danie Główne, Dodatki, Drugi dzień świąt, kolacja, Obiad, oliwa, oliwa chilli, Przekąski, Przystawka, pyszne śniadanie, Śniadanie, Święta Bożego Narodzenia, szybkie śniadanie, vege, Wege, Wielkanoc
Kuchnia: Włoska
Hasła: dodatek, impreza, oliwa, śniadanie, szybkie śniadanie, wigilia, włoskie
Porcje: 4 osoby
Koszt: 15 zł

SKŁADNIKI

  • 300 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub oleju słonecznikowego
  • 5 ząbek czosnek polski

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Do rondelka wlej odmierzoną ilość oliwy (taką samą, jaką ma pojemność butelka, w której będziesz ją przechowywać). Dodaj do niej wybrane składniki i podgrzewaj do temperatury 90 stopni C.
  • Tak przygotowaną oliwę przelej do wyparzonych i suchych (to bardzo ważne!) słoików lub butelek. Wieczka też powinny być wyparzone i wysuszone. Przechowuj do tygodnia.

Notes

MOJA RADA: Oliwę smakową robioną w domu należy spożyć w ciągu 1 tygodnia.
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..