Oliwa cytrynowo-rozmarynowa

Domowa oliwa to najlepszy dodatek do sałaty czy dobrego pachnącego chleba. Oliwa cytrynowo – rozmarynowa odmieni każde Twoje danie, a zrobisz ją w kilka minut!

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Oliwa cytrynowo-rozmarynowa

Czas przyrządzania: 5 minutes
Czas Gotowania: 5 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Bez Mięsa, Boże Narodzenie, ciasta, Danie Główne, Dodatki, Drugi dzień świąt, kolacja, Obiad, oliwa, Przekąski, Przystawka, pyszne śniadanie, Śniadanie, Święta Bożego Narodzenia, szybkie śniadanie, vege, Wege, Wielkanoc
Kuchnia: Włoska
Hasła: dodatek, impreza, oliwa, śniadanie, szybkie śniadanie, wigilia, włoskie
Porcje: 4 osoby
Koszt: 15 zł

SKŁADNIKI

  • 300 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub oleju słonecznikowego
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 pęczek rozmarynu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Do rondelka wlej odmierzoną ilość oliwy (taką samą, jaką ma pojemność butelka, w której będziemy ją przechowywać).
  • Dodaj wybrane składniki i podgrzewaj do temperatury 90 stopni C. Pamiętaj, aby oliwa się nie zagotowała. Tak przygotowaną oliwę przelej do wyparzonych i suchych (to bardzo ważne!) słoików lub butelek. Wieczka też powinny być wyparzone i wysuszone.

Notes

MOJA RADA: Oliwę smakową robioną w domu należy spożyć w ciągu 1 tygodnia.
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Jeżeli Oliwa z Oliwek została przez Ciebie wykonana, koniecznie podziel się z innymi swoją opinią ;D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..