Jajka z majonezem bazyliowym

Jajka z majonezem bazyliowym to idealna propozycja na Wielkanocny stół. Szybkie, Sprytne i pyszne danie odmieni Twój stół Wielkanocny. Zobacz jak szybko można je przygotować.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Jajka z majonezem bazyliowym

Czas przyrządzania: 10 minutes
Czas Gotowania: 15 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Drugi dzień świąt, Śniadanie, Wege, Wielkanoc
Kuchnia: Polska
Hasła: warzywa, wege, wielkanoc
Porcje: 4 osoby
Koszt: 15 zł

SKŁADNIKI

  • 10 sztuk Jaj od szczęśliwych kur
  • 200 ml majonezu
  • 2 pęczki świeżej bazylii
  • rzeżucha

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Jaja ugotuj tak, jak lubisz najbardziej – idealne będą półmiękkie, kiedy żółtko jeszcze do końca się nie ścięło. Ugotowane jaja obierz i przekrój na pół, ułóż na półmisku.
  • Majonez najlepiej domowy przełóż do wysokiego naczynia, następnie dodaj posiekane liście bazylii oraz połowę rzeżuchy. Za pomocą blendera połącz składniki. Majonez zmieni kolor na zielony.
  • Jaja posmaruj bazyliowym majonezem, udekoruj rzeżuchą i podawaj ze świeżym pieczywem.
  • Smacznego!
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Jeżeli Jajka z majonezem bazyliowym zostały przez Ciebie wykonane, koniecznie podziel się z innymi swoją opinią ;D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..