Jaja z wędzoną makrelą

Jajka z wędzoną makrelą to idealna propozycja na Wielkanocne Śniadanie. Zrobisz je w kilka minut a smak zostanie na długo.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Jaja z wędzoną makrelą

Czas przyrządzania: 10 minutes
Czas Gotowania: 15 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Bez Mięsa, Drugi dzień świąt, kolacja, Śniadanie, Śniadanie, Wege, Wielkanoc
Kuchnia: Polska
Hasła: bez mięsa, dania z jajkiem, danie bez mięsa, jajko, obiad bez mięsa, śniadanie, śniadanie w sobotę, szybkie śniadanie, wege, wielkanoc
Porcje: 6 porcji
Koszt: 25 zł

SKŁADNIKI

  • 6 sztuk Jaj od szczęśliwych kur
  • 1/2 sztuki wędzonej makreli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 sztuki cebula dymki
  • 2 sztuki rzodkiewki
  • Sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Jaja ugotuj na twardo – 6 minut licząc od zagotowania. Ostudź w ziemnej wodzie i obierz ze skorupek. Każde przekrój na pół i wydrąż żółtka do miseczki.
  • Dymkę drobno posiekaj i przełóż do miseczki z żółtkami. Rybę obierz z mięsa – uważaj, aby nie została żadna ość – dodaj do cebulki. Do tak przygotowanych składników dodaj majonez, sól i pieprz. Połącz składniki w jednolitą masę. Faszeruj nią białka jaj.
  • Smacznego!

Notes

Jeśli masz czas, przygotuj majonez samodzielnie. Przepis na domowy majonez znajdziesz tutaj.  
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Jeżeli Jaja z wędzoną makrelą zostały przez Ciebie wykonane, koniecznie podziel się z innymi swoją opinią ;D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..