Jaja faszerowane szynką

Jaja faszerowane szynką

Idealne Jaja Faszerowane Szynką to propozycja na Wielkanocny stół. Zobacz jak Sprytnie i szybko zrobisz ten przepis na śniadanie Wielkanocne.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Jaja faszerowane szynką

Jaja faszerowane szynką

Czas przyrządzania: 5 minutes
Czas Gotowania: 15 minutes
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Śniadanie, Śniadanie, Wielkanoc
Kuchnia: Polska
Hasła: pasta na śniadanie, śniadanie, śniadanie w sobotę, szybkie śniadanie, wielkanoc
Porcje: 6 osób
Koszt: 25 zł

SKŁADNIKI

  • 10 sztuk Jaj od szczęśliwych kur
  • 10 plastrów Szynki np. Szynka z Kotła Tarczyński

Farsz:

  • 10 łyżeczek majonezu
  • 5 łyżeczek musztarda
  • rzeżucha
  • Sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Jaja ugotuj na twardo, następnie przełóż do zimnej wody. Obierz ze skorupek, aby nie uszkodzić. Z każdego jaja zetnij czubek, aby samo stał. Przez powstałe wycięcie usuń żółtko i przełóż do miseczki. Widelcem rozgnieć żółtka, dodaj musztardę, majonez oraz poszatkowaną rzeżuchę. Powstałą masą faszeruj jaja, każde owiń plasterkiem szynki, udekoruj rzeżuchą i ustaw na talerzu.
    Smacznego!
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Partnerem przepisu jest marka:

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Jeżeli Jaja Faszerowane zostały przez Ciebie wykonane, koniecznie podziel się z innymi swoją opinią ;D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..