Biała kiełbasa pieczona z ziołami

Biała Kiełbasa pieczona z ziołami to klasyka nie tylko na kolację czy śniadanie. Ten przepis idealnie spełni się na stole Wielkanocnym. Zobacz jak w kilka chwil wykonasz proste i sprytne danie.

Jeżeli poszukujesz więcej inspiracji to po więcej przepisów zapraszam Was do zakupu mojej autorskiej książki: “Sprytne Gotowanie”

Biała kiełbasa pieczona z ziołami

Czas przyrządzania: 5 minutes
Czas Gotowania: 1 hour
Autor: Szymon Czerwiński
Danie: Śniadanie, Wielkanoc
Kuchnia: Polska
Hasła: biała kiełbasa, śniadanie wielkanocne, wielkanoc
Porcje: 4 osoby
Koszt: 25 zł

SKŁADNIKI

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
  • 3 sztuki Cebula
  • 2 sztuki Ząbki czosnku
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka rozmarynu
  • Sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Cebule obierz i pokrój na plastry, przełóż do miski. Czosnek obierz ze skórki i przeciśnij przez prasę. Dodaj do cebuli.
  • Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż kiełbasę, obłóż ją dokładnie cebulą z czosnkiem i wymieszaj. Dodaj zioła i jedną szklankę wody. Dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Jeżeli zacznie się z góry przypiekać, pamiętaj, aby przykryć ją folią aluminiową.
  • Smacznego!
Oznaczaj nas na instagramieOznaczaj @sprytneprzepisypl i taguj #sprytneprzepisy!

Partnerem przepisu jest marka:

Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie mojego przepisu. Jeśli poszukujesz więcej inspiracji. Zapraszam Cię do odwiedzenia innych Sprytnych Pomysłów na pyszne dania. 

Jeżeli Biała kiełbasa pieczona z ziołami została przez Ciebie wykonana, koniecznie podziel się z innymi swoją opinią ;D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap! ostatnie przepisy ..